Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
31 user(s) are online (17 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#1
Kenalan Baru
Info
salam semua,saya ahli baru dlm ruangan ni...saya nak tanya ada sesiapa tau tentang susu soya milelia organic tu x...boleh bagi bb minum susu tu ke...ada sesiapa tau atau boleh bagi pendapat..saya akan bersalin awal oct ni...memang saya nak bagi fully bf kat bb..tapi takut mcm 2 anak yg sebelum ni..susu x kuar banyak, pam2 pun setengah jam baru dpt suku botol yg kecik tu...ingat kalau susu x cukup nak bagi bb minum susu soya, kat situ tulis boleh bagi bb baru lahir minum, ada sesiapa penah bagi?..saya ni, masa bersalin anak no 1 & 2 puting pulak kecik bb x leh isap...sadis sungguh la saya ni....tapi ada org bagi petua masa mengandung tu tarik puting tu keluar hari2, so sekarang ni bole la kot kalau bb nak isap.tapi masalahnya tu la..susu x banyak...saya risau je...kalau boleh x nak bagi bb minum susu formula berasaskan haiwan...tapi lepas ni doa2 bole bagi bf kat bb ke3 ni...kalau sesiapa ada petua sila la inform kat saya...x lama dah ni nak bersalin.

Posted on: 2007/9/12 16:55
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#2
Rakan Karib
Info
selamat bersallin mama_ayu. Semoga semua berjalan lancar. Insya allah, Tuhan permudahkan urusan penyusuan n susu akan kuar. Mama_ayu kena fikir "aku boleh nyusukan anak aku". ISOMIL saya pernah bg kat bb tapi seminggu jer dia nak sbb masa tu saya tak sihat. Lepas tu dia bf sampai skrg....

Posted on: 2007/9/12 17:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#3
Kenalan Baru
Info
InsyaAllah...memang nak bagi anak2 bf ni...doa hari2..

Posted on: 2007/9/12 17:10
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#4
Rakan Arif
Info
susu ni saya je yg mnum, tak penah bagi kat baby pun. hehe..nyum nyumm

Posted on: 2007/9/12 18:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#5
Kenalan Baru
Info
hi....saya nk try la susu soya tu...puasa ni rs susu tak berapa byk la...mana sy bole dptkan susu soya tu ek..sy try search tak jumpa la...bape harga dia ek..?

Posted on: 2007/9/14 14:37
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: susu soya milelia elok ke bagi baby minum
#6
Rakan Istimewa
Info
Quote:

mama_ayu wrote:
...memang saya nak bagi fully bf kat bb..tapi takut mcm 2 anak yg sebelum ni..susu x kuar banyak, pam2 pun setengah jam baru dpt suku botol yg kecik tu...


mama_ayu, ms mula2 tu mmg mcm2 rs takut adakan... tp insyaallah percayalah..... u can do it. kalu x berjaya sblm ni, kali ni insyallah berjaya. ada mbr SI yg hanya berjaya bfeed utk cubaan yg ke3 (3rd baby).

ish... mn tahu susu x byk..... apa yg dipam x melambangkan apa yg ada kat breast kita ni. sbb hasil pam bergtg kpd teknik pengepaman. to be a skillfull breastpumper (word br), will take quite s/times. sy pun msh belajar walau dh sethn lbh mengepam. msh br intermediate lg. ms beginner dulu mcm awk jugaklah, pam sejam bbrp titik je yg kuar. lesson plg penting sy belajar, skilled breastpumper sbnrnya mereka yg berjaya control minda utk dptkn multiply let down reflex (berjaya rehatkn minda walau mcmna keadaan sekeliling).

dan yang paling penting : this time around u got us at SI yg akan sentiasa support u. kan best.... maybe last time u xde support group. this time u ada seribu lbh supporter. so cheer up & jgn risau2. do the best u can.

as for soy milk melilea, sy x perasan ada tulis boleh bg kat bb. maybe boleh refer Pn Rita Rahayu (momlittlesones.com.my) sbb rsnya dia bg ank2 dia minum soy milk shj. maybe boleh contact dia utk dptkn info based on her experience.

nuzul,

harga melilea soy milk RM15.90 utk 500 gram. kalu mbr melilea ada harga diskaun. boleh beli kat klinik susuibu.com kat bdr baru bangi. mn2 kedai jual nutritional food pun ada rsnya.

Posted on: 2007/9/14 15:23
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image