Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
43 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...

Members Baru
MColleano 2014/4/25
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 (2) 3 4 5 »


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#11
Rakan Karib
Info
Anakku pun ada. saya pernah pakai yg anakku. dalam kotak ada dua dan harganya dalam RM 9.90. cuba lah....

Posted on: 2008/1/15 12:00
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#12
Rakan Rujuk
Info
saya guna Avent Nipple Protector untuk flat nipple sampai sekarang (dah 10 bulan)

Harga: RM33.00
Ada 2 keping

masih boleh guna sampai sekarang. Boleh didapati hampir di semua Jusco.

Posted on: 2008/1/15 13:40
_________________
Blog : Selamat bersekolah!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#13
Moderator
Info
apart from yg liyana cakap tu (avent), blh jugak beli kat susuibu.com shopping online. cuba tgk kat sini:
contact nipple shield & nipple former

sikit kelebihan contact nipple shield (medela) tu, baby still boleh bau breast ibu sbb ada bahagian nipple shield tu yg open. bhg yg open tu patut letak kat location hidung baby bertemu dgn breast (hence the name, 'contact') so that baby still ada 'contact' dgn breast mommy. ni utk increase stimulation jugak.

Posted on: 2008/1/15 16:35
_________________
Tangan yang mengayun buai...
..and the journey continues
For Your Eyes Only
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#14
Rakan Rujuk
Info
salam.
saya nak share sket. sy guna medela nipple former(specially created by lc for inverted nipples mother) tu dah setahun,alhamdulillah memang bagus la sgt2.in fact dah terbentuk pun nipple selepas 7 bulan guna.memang mahal skit berbanding avent or any other brand(tapi avent niplett lagi mahal la cuma method guna tak same and avent nipplett tu sakit skit gunenye).
nipple former ni juga mengelakkan masalah breast tak dapat stimulation yg sepatutnye sebab bentuknya yg memang unik,bhgn nipple tu bukan fully covered,cuma ade sikit 'tebing' untuk memberi bayi berasa seakan ada nipple.kalu nak tengok lebih jelas bole surf kat SI online shop.

Posted on: 2008/1/15 20:20
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#15
Rakan Karib
Info
hai ibu2...

soalan saya ni berkenaan kawan saya. dia br balik dari tanah suci. anak dia dlm 9 bln dah takmo bf sbb dah 45 hari tak isap. susu ibu dia pun dah kering. time pergi ari2 susu mmg tgh bnyak. atas flight member saya 2 terpaksa perah 4 kali n buang gitu je.. kesian tgk member saya 2. anak pun tak berapa nak dgn dia. menunaikan haji kan wajib. Rezeki dia pergi dulukan. tu la.. saya ingat nak tlg dia.. ada tak cara nak kembalikan susu ibu... semoga kwn2 kat sini blh bantu saya n kwn saya 2.

Posted on: 2008/1/26 11:13
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#16
Moderator
Info
dear mama_iza..

baby kawan awak tu nak EBM tak? Kawan awak boleh terus perah dan bagi thru botol. Lama2 insyaAllah susu boleh ada balik, walaupun baby tak hisap direct. Tapi kawan awak tu kena beristiqamah la bila memerah tu. Sekerap yg mungkin. Kat tempat kerja pun kena perah, selang 2-3 jam. Hasilnya boleh dilihat dalam seminggu dua. Sementara itu keep on pumping. Satu lagi cara yg amat berkesan, mintalah bantuan hubby utk stimulate. Lakukan sekerap mungkin sehingga supply susu kembali ada. Cubalah.

Posted on: 2008/1/28 20:49
_________________
Tangan yang mengayun buai...
..and the journey continues
For Your Eyes Only
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#17
Kenalan Baru
Info
Salam shiha...

sy nk ty hubby kita pun leh kembalikan supply susu kita yek?...sy dh ter bg my bby hisap botol fm sejak lahir lg..ms tue sy ada bf gak disbb kan mslh nipple flat sy nie bby cam tk nk bf.skrg nie dia fully fm.skrg nie dia dh 2 bln.
smlm sy try gak suruh dia hisap direct tp masyaAllah menangis mcm kena pkul.kecik2 tue dh pndi biler sy sua kan my breast kt dia trus nangis yg teramat kuat smpi tersedu-sedu.smpi sy pun menangis sama sbb bby sy tk nk hisap direct.sy dh beli dh nipple shield medela tue tk b'jaya jugak.
sy ada try gak urut2 picit2 my breast ada kuar lh 2,3 dot air susu disamping tu jugak ada kuar cam susu dh kering.kalo sy pam my breast bleh ke kuar susu smula?

Posted on: 2008/1/29 8:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#18
Rakan Setia
Info
saya mengalami masalah yang sama dgn mamarizmi.

sampai skrg saya masih ada susu setitik dua kalau puting tu dipicit eventho saya tengah pregnant skrg ni. susu yg keluar tu susu yang dulu ke atau susu utk baby baru ni? pastu yang breast belah kiri pulak keluar macam cecair transparent kaler kuning sikit. tu kolostrum ke? kenapa awal sgt pulak dia keluar? saya ingat kolostrum keluar around 7 months pregnant. ke saya yang salah info?

harap mommies dapat bantu.

Posted on: 2008/1/29 8:33
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#19
Rakan Arif
Info
search for Relactation - AMAZING STORY

tak reti nak wat link. i posted this months back. worth reading.


Posted on: 2008/1/29 9:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: ada ke cara yang boleh mengembalikan susu badan yang dah kering
#20
Rakan Istimewa
Info
this is the link >> klik sini okkay

Posted on: 2008/1/29 9:58
_________________
Original Image
Blog *Blog with YAN&SusuIbu101
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 (2) 3 4 5 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image