Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
41 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 41

more...

Members Baru
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 7 »


Kempiskan perut dlm masa sebulan
#1
Rakan Karib
Info
Nak kempiskan perut bkn susahpun. Dalam masa sebulan, blh kempiskan perut. Cuma kena kuatkan semangat dan disiplin. Kalu nak tahu caranya, blh pm saya.

Posted on: 2008/11/13 14:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#2
Rakan Karib
Info
ramai plak pm. x larat nak reply ler.
petuanya, minum air asam jawa (sederhana pekat) secawan sblm sarapan benda lain. Pastu bersihkan perut dgn air suam utk bukak liang2 roma dan sapukan campuran limau nipis dan kapur sireh. Then, balut perut td dgn bengkung avon yg simple tu. buat tiap2 ari (sama ada siang atau mlm). paling cantik kalu baru deliver (blm sampai 6 bln) sbb perut tgh lembut.

Posted on: 2008/11/13 18:26
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#3
Kenalan Baru
Info
ai..sy member baru kat sini..nie mmg best topic he2..mmg tengah cari cara nak kempiskan perut..smalam dah beli limau..tp xde kapur plak kat kedai tue..ptg nie mmg kena carik kapur..nak kempiskan perut ku yang smakin membesar nie huwaaaaa.....

Posted on: 2008/11/14 7:59
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#4
Rakan Setia
Info
salam..

nak kempiskan perut ni lagi senang kalu kita fully breastfeed. sebab selepas melahirkan anak perut kita still buncit lagi sebab rahim belum mengecut. untuk mempercepatkan rahim tu mengecut dan perut kembali kempis semula, kerapkan penyusuan susu ibu. saya raser tak perlu barut pun tak aper. anak pertama saya caeser jadi tak boleh pakai barut. apa yang saya buat saya amalkan senaman selepas bersalin ( buat selepas 4 minggu bersalin) dan penyusuan sekerap mungkin. semasa balik dari pantang alhamdulillah dah kempis dan bertambah kempis setelah baby umur 3 bulan. dalam majalah dan buku banyak inform pasal senaman selepas bersalin ni. cuba rujuk. bagi caesar better senaman selepas sebulan bersalin sebab ia melibatkan otot-otot perut. bagi yang bersalin normal, 2 minggu selepas bersalin dah boleh start. lagi cepat effectnya.

nak lagi bagus, boleh tambah dengan menggunakan barut di mana perut di sapu kapur dan limau.

sekadar berkongsi pengalaman.

Posted on: 2008/11/14 8:54
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#5
Rakan Istimewa
Info
mamarock
saya dlm pantang memang minum air asam jawa tp lepas pantang ne saya dah tak minum tp nak tau jg tak effect susu bdn ke?

Posted on: 2008/11/14 9:13
_________________
Original Image
Original Image
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#6
Kenalan Baru
Info
saya masa dalam pantang rasa dah slim sikit sbb agaknya makan tak banyak sbb pantang macam2... tapi ni dah abis pantang suma bedal so mengembang la pulak eventhough fully breastfeed still tak nak turun.... frust sungguh...... especially perut n punggung... obvious sangat sampai kawan2 tegur... huhuhuh... ada petua nak kecikkan punggung tak?? ahaks.... tapi memang asyik lapar je....huhuhu camne nih??

Posted on: 2008/11/14 10:09
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#7
Kenalan Baru
Info
Salam Anjeliza,

Alhamdulillah, saya dpt mengcikkan punggung saya dgn cara berbasikal.. Dlm masa 2 minggu saya dah nampak hasilnye..

Ukuran saya tak pastilah.. maaf ye.. tapi org sekeliling saya perasan dan bila saya pakai seluar mmg tak rasa sendat di bahagian punggung..

Bukan sahaja punggung saya mengecil, tapi peha saya pon..

Trylah berbasikal..

Posted on: 2008/11/14 11:05
_________________
Salam & Peace!!!

Saya Jamilah Hanum! Emak kepada Khairun Nisa' Muhammad Hafiz. Selamat berkenalan dan selamat berusaha bersungguh-sungguh menyusu badankan anak-anak kita!!!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Hilangkan kesan regangan lepas bersalin
#8
Kenalan Baru
Info
Salam..

Sy bukan je masalah perut n punggung tapi kesan regangan...
Byk sgt merah2 kat punggung n pinggang (perut takde plak) sampai makcik urut pun tegur..My hubby suggest Bio oil.. siapa pernah try? Berkesan ke? Atau ada tak siapa2 tau petua tradisional nak bg hilang...
Huduhnya tgk kat cermin..

Posted on: 2008/11/14 11:13
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#9
Kenalan Baru
Info
anjeliza,awak nyer berat bape skang ek?sorile tanye kat public huhu..saye same la cam awak..berat saye skang ni 70kg..perut buncit..adohai..fully bf tapi tula..x turun2 gak..

Posted on: 2008/11/14 11:23
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Kempiskan perut dlm masa sebulan
#10
Kenalan Baru
Info
i pun sama jugak....now dah naik 3kg. bb baru 7mth++. sekrng nie makn breakfst roti dua keping or oats. lunch try to cut dwn on rice tapi by 3 to 4pm dah lapar kena pi pantry minum milo vend machine....camne pls help....tak makan perut lapar....klau mkan pulak badan naik......

Posted on: 2008/11/14 12:31
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 7 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image