Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
32 user(s) are online (24 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 32

more...

Members Baru
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 15 »


Anonymous
Petua Banyakkan Susu Ibu
#1
Anonymous-Anonymous
Askum.....

I ni mama baru.....my baby baru 5 months....100% bf......skrg ni my breast milk cam dah berkurangan...stok pulak dah berkurangan.....risau nak tinggalkan baby bila nak outstation....

Nak minta pendapat pada mama2 semua....ada tak petua secara traditional or modern tuk banyakkan susu......

Posted on: 2006/2/17 19:27
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#2
Rakan Setia
Info
dear astalinda

kalau bab petua membanyakkan susu mmg dah banyak kali di bincangkan ... u just cari dkt button search jeee

Posted on: 2006/2/18 10:46
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#3
Rakan Istimewa
Info
saya pun alami masalah yg sama... smlm saya mkn jantung pisang... harap2 menjadi la...
pas tuh saya nak cuba milkmaid tea..... harap2 pun berjaya la jugak...

ada yg kata minum oat..

Posted on: 2006/2/20 9:18
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#4
Rakan Setia
Info
dari pengalaman saya n kawan di ofis yg fully bf baby, masa baby umur 5-6 bln memang lah waktunya si ibu mula mengalami masalah utk memenuhkan botol setiap kali membuat perahan so kena lah kerja keras sikit utk cukupkan supply, boleh cuba macam2 cara yg telah dibincangkan oleh mommies di susuibu.com ni

Posted on: 2006/2/20 11:33
_________________
Original Image
gambar405.fotopages.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#5
Moderator
Info
Topik ini telah bnyk diperkatakan...Kita boleh search aja kat susuibu.com..akan keluar bnyk mengenai ini...

Posted on: 2006/2/20 15:27
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#6
Kenalan Baru
Info
Assalamualaikum,
Astalinda saya ni pun mommy baru dalam forum nih, saya pun tak tengok petua2 lain untuk membanyakkan susu dalam previous topic tapi semalam saya ada call kawan saya dan secara tak sengaja bercerita tentang kekurangan susu ni ibu nih. Dia kata dia tak ada masalah kekurangan susu sebab everyday dia tak pernah miss minum sesudu madu and susu fresh milk. Saya tak pernah cuba pulak, tapi boleh la lepas ni kita sama2 mencuba.

Posted on: 2006/2/21 7:09
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#7
Rakan Rujuk
Info
saya pun penah gak dengar saranan macam nie, ader seorang ustazah bagi tahu, kalu nak banyakkan susu, kena minum sekurang2nya sesudu madu setiap hari. insya Allah tak ader masalah kurang susu. sama2lah kita cuba...

Posted on: 2006/2/21 10:36
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#8
Rakan Karib
Info
telan saje ke madu tu.. or boleh bancuh ngan air... sekarang ni pun mmg susah betul nak penuh kan botol susu tu...

Posted on: 2006/2/21 12:40
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#9
Rakan Istimewa
Info
haritu rasanya ada terbaca dia nih makan madu supply susu dia drop...pas dia berenti makan madu baru supply dia ok..huhu.....iyaka nih....

Posted on: 2006/2/21 12:56
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua Banyakkan Susu Ibu
#10
Rakan Setia
Info
petua ni saya dapat daripada kawan...mak dia bidan...

utk bykkan susu badan;
1. rebus kacang merah tanpa gula. Minum air dan kacangnye sekali.
2. Jantung pisang nipah (masak air) rebus dgn ikan bilis + garam sedikit.

keberkesanannya...tak tahu..tp balik ni nak cuba....susu dah kurang...

Posted on: 2006/2/21 13:56
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 15 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image