Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
26 user(s) are online (19 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 26

more...

Members Baru
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



Bottom   Previous Topic   Next Topic  Topic is Locked

« 1 2 3 (4) 5 6 7 ... 40 »


Re: Plz..help me
#31
Rakan Setia
Info
nuras,
jom tgk details pasal ameda kat Qaseh Bonda

Ain authorised AMEDA n MEDELA dealer..kuantan-kemaman dekat je tuh..kontek semua kat situ..Sila-silakanla..

FYI, AMEDA best..harga ok..cuma brand dekat Malaysia byk yg menumpu kat MEDELA..kalau kat luar, AMEDA ni one of the top brand la..

Posted on: 2009/11/12 17:14
_________________
Malaysian Breastfeeding Peer Councellor
YM:shnurulain

Qaseh Bonda Journal
Journal
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: MANA YANG OK PUM SUSU:MADELA,AVENT,SPECTRA 3 OR 7 OR APE2 BRAND YANG LAIN SAYE X SEBUT..MANE YER OK?
#32
Rakan Setia
Info
Kalau nak cari pam...pilihla pam yang ada 2 phase suction coz pam sebegini penting untuk meransang penghasilan susu...gaya sedutan tidak ubah seperti gaya hisapan bayi ..lansung tidak menyakitkan malah ia mempercepatkan let down reflex..dan meransang penghasilan susu ibu...
Jenama yang ada 2 phase suction...Medela,Avent,(dua jenama ni yang Terkemuka...dan ada beberapa jenama lain..
Kalau nak lihat contoh pump visit my blog Breastpump shoppe,price is UNBELIEVEABLE!!!
Saya mengadakan jualan murah pemerah susu Medela...Harga tiada tandingan....

Freestyle,PISA =RM less than retail price,Swing RM640,Harmony RM199
http://letgoproduct.blogspot.com

photography package
http://artcamerawork.blogspot.com

Posted on: 2009/11/12 21:02
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: MANA YANG OK PUM SUSU:MADELA,AVENT,SPECTRA 3 OR 7 OR APE2 BRAND YANG LAIN SAYE X SEBUT..MANE YER
#33
Rakan Arif
Info
Quote:

mama_kai wrote:
Medela, Avent, Spectra, Mamivac, Safety Plus semua pn ok. tinggal lagi sesuai atau tak dgn user.
If nipple jenis tak sensitif, then boleh la pakai Medela and Spectra. If jenis sensitif, then give a chance to Avent, Mamivac or Safety Plus sebab semua ada silicon massager.
Yang penting, bila pakai tu, rasa comfort


actually, if org yg nipple nya sensitif, better pakai Ameda, FS or swing sahaja..sbb soft & medium suction..and all these pumps ada silicon cups tu gak..soft fit kalau medela tu..

Avent manual kuat ...

Posted on: 2009/11/12 22:41
_________________
Original Image
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: MANA YANG OK PUM SUSU:MADELA,AVENT,SPECTRA 3 OR 7 OR APE2 BRAND YANG LAIN SAYE X SEBUT..MANE YER
#34
Rakan Setia
Info
Buat Pengetahuan sumer...Medela pump pun ada yang silicon..Kalau u Beli yang ada 2 phase suction set je yang datang ngan softfit breastshield atau boleh convert gak jadi Comfort breastshield kalau ur breast extra sensitive. kalau Medela pam yang single suction tak datang ngan silicon tu tapi boleh convert kan juga kalau nak tapi kena beli saperately...(connector and personal fit/softfit/comfort breastshield) -ada pelbagai saiz,ikut saiz payudara dan keselesaan)tidak cuma ada satu saiz saja macam jenama yang lain..

Freestyle,PISA =RM less than retail price,Swing RM640,Harmony RM199
http://letgoproduct.blogspot.com

photography package
http://artcamerawork.blogspot.com

Posted on: 2009/11/12 23:04
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: MANA YANG OK PUM SUSU:MADELA,AVENT,SPECTRA 3 OR 7 OR APE2 BRAND YANG LAIN SAYE X SEBUT..MANE YER
#35
Rakan Arif
Info
Quote:

mamahadiff wrote:
kontek Aja for a very good price (and don't forget to ask for free gift<--stendet laa tuu kann nak beli apa2 pun..hehheheh)
Service After Sales dia memang best dan puas hati.. tu ja saya nak kata (saya xdapat komisen pun dari Aja...
)
..


hehe...mekasih mama hadiff...

Posted on: 2009/11/12 23:22
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Plz..help me
#36
Rakan Arif
Info
Quote:

shnurulain wrote:
FYI, AMEDA best..harga ok..cuma brand dekat Malaysia byk yg menumpu kat MEDELA..kalau kat luar, AMEDA ni one of the top brand la..



I beg to differ dear , TOP brand kat Malaysia before this sejak Aja menyusukan anak since 2004 is Avent (for manual pump), Medela nih org takut nk beli dulu sebab agak pricey even dia sgt bagus. Since 2008 sejak ada medela FS, org makin kenal medela and makin paham 2-phase expression.

AMEDA pula sgt baru di kenali di Malaysia.. masa awal tahun 2008, org nk beli Ameda nih terpaksa beli kat luar, kemudian baru ada kedai online sini jual sbb dpt testimonial psl Ameda dr warga Singapore. Kalau x silap kedai pertama jual Ameda is mamaparadiese ke mumblessed gitu la. But both jenama ni is widely wellknown di UK n US. Not worldwide juga, sebab European country x de sgt both jenama nih

Electric pula sejak 2006 org byk choose spectra3 sebab harga nyer yg affordable. Masalahnyer tak de battery option and quite heavy..

Masa Aja mula jual Medela dulu org tak paham nape I love medela, and byk tanyer kelebihan Medela. But now ramai dh faham psl 2-phase expression and berpeluang guna Medela. Alhamdulillah kan...

Posted on: 2009/11/12 23:37
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Plz..help me
#37
Kenalan Baru
Info
saya cadangkan medela 2-phase expression yg bleh wat double pumping tu..cthnya freestyle ke..hihi..sbb sy pakai mmg berkesan n tak menyakitkan..cumanya anak saya je yg tak nak ngan EBM..tah kenapa..

Posted on: 2009/11/13 0:19
_________________
Original ImageOriginal Image

http://izateefakhri.blog.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Plz..help me
#38
Rakan Karib
Info
Apa kata beli then try dulu...saya pon awal2 mmg rambang mata pening nk pilih mana satu sbb every pump tu ader kelebihan die tersendri. awal2 dulu saya beli spectra3 sbb review bagus sume...tp tak serasi ngn saya. susu tak keluar banyak..plus nature keje saya yg tak tentu tpt..so susah kalau tpt tu takde electric supply. then saya beli avent manual..mmg serasi sgt, dah hampir 2 tahun pakai...berjaya la kumpul ebm banyak2 wktu dalam pantang dan pam susu kat tpt keje . pastu saya beli medela harmony sbb konon2 nk buat spare plus nk try la..nmpk cam best je..tp tak serasi gak. sbb suction die lembut dan susu dpt sikit dan susah nk dpt let down. so kesimpulannya...mmg berbeza utk setiap org..kalau tak serasi leh bg kt org atau jual balik. saya dah jual balik pon pam-pam yang tak guna. tinggal avent kesayanganku aje.

Posted on: 2009/11/13 8:50
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Plz..help me
#39
Rakan Arif
Info
Quote:

adilahamid wrote:
Apa kata beli then try dulu...saya pon awal2 mmg rambang mata pening nk pilih mana satu sbb every pump tu ader kelebihan die tersendri. awal2 dulu saya beli spectra3 sbb review bagus sume...tp tak serasi ngn saya. susu tak keluar banyak..plus nature keje saya yg tak tentu tpt..so susah kalau tpt tu takde electric supply. then saya beli avent manual..mmg serasi sgt, dah hampir 2 tahun pakai...berjaya la kumpul ebm banyak2 wktu dalam pantang dan pam susu kat tpt keje . pastu saya beli medela harmony sbb konon2 nk buat spare plus nk try la..nmpk cam best je..tp tak serasi gak. sbb suction die lembut dan susu dpt sikit dan susah nk dpt let down. so kesimpulannya...mmg berbeza utk setiap org..kalau tak serasi leh bg kt org atau jual balik. saya dah jual balik pon pam-pam yang tak guna. tinggal avent kesayanganku aje.


setuju sgt dengan adila
keserasian kita berbeza2 kan...lain org lain body figure nya..lain pula penyesuaian breast shield etc..mcam saya pula memang dah 'serasi bersama soft fit medela tu ekeke

pada ibu2 baru yang nak membeli tu..selain jenama tengokla pada bajet..tapi jangan bimbang, kalau jenama avent, medela, spectra atau pun ameda...katakan dah beli tapi tak sesuai, let go je insyaAllah mesti ada orang nak beli lah

sebab semua brand ni memang dah elok sangat sebenarnya..tinggal cara penggunaan, kualiti, harga dan fungsi je lah beza2 sikit

Posted on: 2009/11/13 9:31
_________________
Original Image
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Plz..help me
#40
Rakan Karib
Info
ku pun mengidamkan FS...tp hajat blom smp. dah lebih 40 kali tanya aja...mesti bosan kan aja..layan sms ku (hehehehe). maaf ler aja customer mu ni masih terkial2 mengorek lubang nak beli FS dr mu...

walaupun belom guna tp dah teruja dgn FS nie...skrg guna swing..best sesangat tp tak jimat masa...dok mengepam je.. mungkin dgn FS masa boleh dijimatkan dan tidak lg tension mengenangkan kain baju yg tak basuh dll...kerana dgn FS kita boleh dan bebas wat 2 keje dlm satu masa iaitu mengepam dan memasak contohnyer..

Posted on: 2009/11/13 10:26
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 2 3 (4) 5 6 7 ... 40 »

  Topic is Locked


You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image