Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
39 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 39

more...

Members Baru
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 »


Air Kelapa masa MENGANDUNG
#1
Rakan Arif
Info
Salam ibu2 sume,
Ju nak tanye pada ibu2 yang dah banyak pengalaman nie, ada effect ker kalo kite mium air kelapa ketika mengandung, maksud ju dah nak masuk 32 minggu nie, hampir setiap hari ju minum air kelapa, ada masalah pada anak ker nanti atau mmg tak ada effect langsung, tolong yek, ju bukan aper, just nak tau , kalo ada effect ju akan terus berhenti minum kalo tau ju teruskan minum sebab ju macam ketagih ngan air kelapa sekarang nie....

Posted on: 2010/1/8 11:28
_________________
Original ImageOriginal Image


[url=http://lilypie.com]Original Image[img]http://lb1m.lilypie.com/v5ho...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#2
Rakan Karib
Info
salam..
ada org kta klu awai ngndung, jgn minum lg..
tp ada member, dia kta masa dia ngndung, dia slalu minum air kelapa, baby dia ok... kulit sgt cantik ktanya... penah jugak dgq kta air kelapa leh cantikkn kulit baby, tp xtahu la setakat mana betulnya...
dulu, msa ngndung, ada tanya doc, leh x minum, doc ckp, air kelapa tu adalah natural isotonik, ala2 cm 100plus tu, tp ni lg ok la sbb original punya....

Posted on: 2010/1/8 12:18
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#3
Rakan Setia
Info
ada la gak kesahihannya... sebab ada makcik suami ni, anak2 dia yang lain mmg cerah, tapi yang bongsu ni mmg melepak.... putih semacam.. dia kata mmg di hujung2 kehamilan, dia mmg selalu minum air kelapa, tapi utk minum2 la, bkn ats sebab2 tertentu...

petua org indonesia pun mcm tu gak.. saya pun kena start minum kelapa muda la... hehehehe

org kata cuci baby.. entahlah

Posted on: 2010/1/8 15:25
_________________
Original Image
Original Image

Original Image

A certified MBfPC
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#4
Rakan Istimewa
Info
Saya tak pasti ada kajian dibuat atau tidak cuma terbaca kat Pa&Ma beberapa tahun lepas dan ada dengar gak doktor bagitau...kalau banyak sgt minum takut baby kena asma sbb air kelapa tu sejuk. Macam soya gak banyak sgt minum kene enzema lak tapi apa pon itu semua kuasa ALLAH, apa pon yg kita makan mesti bersederhana.

Posted on: 2010/1/8 15:30
_________________
Kesihatan Kecantikan Komuniti
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#5
Rakan Arif
Info
Quote:

mamaAnA wrote:
Saya tak pasti ada kajian dibuat atau tidak cuma terbaca kat Pa&Ma beberapa tahun lepas dan ada dengar gak doktor bagitau...kalau banyak sgt minum takut baby kena asma sbb air kelapa tu sejuk. Macam soya gak banyak sgt minum kene enzema lak tapi apa pon itu semua kuasa ALLAH, apa pon yg kita makan mesti bersederhana.


ok owwwwwww.... minum banyak soya ade risiko baby kene enzema yehhh ku suke minum soya... ari2 minum soya

Posted on: 2010/1/8 15:45
_________________
blog HAPPY-HAPPY je: www.akma81.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#6
Rakan Istimewa
Info
Akma, takde bukti lagi tapi baca pastu share kat sini kang akak kena saman lak hahaha

Posted on: 2010/1/8 15:48
_________________
Kesihatan Kecantikan Komuniti
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#7
Kenalan Baru
Info
salam...

nak share gak.. dulu masa memula mengandung, mak mmg x bg minum air kelapa.. katanyer air kelapa ni mmg x elok utk kandungan yg masih baru.. bahaya, cam air tebu gak

tp bila kandungan dah masuk 7 bulan.. mak suh lak minum air kelapa.. tp jgn selalu la.. maybe segelas ker dlm seminggu.. mak kata.. kalo minum air kelapa masa time ni.. kulit anak akan cantik jek nnti.. pastu leh gak utk cegah, ala.. apa tu org panggil.. yg biasanya kulit kepala bby kena kerak2 n cam berkuping2 tu.. haaa utk cegah bby dari kena tu nnti bila dah kuar..

heheh ni kalo ikut petua mak sya la yer..

Posted on: 2010/1/8 18:18
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#8
Kenalan Baru
Info
salam..

sy plk dulu ms pregnant suke rjgk minum air kelapa muda ngan ais.hari2 hubby blk keje, msti die belikan air kelapa..tp masa tu x tau air kelapa ni bt baby asma ke..bt kulit baby cantik, putih ker..sy minum je, sbb tekak rasa nak minum..masa irfan lahir, kulit die mmg bersih.n kerak2 kat kepala tu pun mmg x de..pasal asma lak.hubby mmg ade keturunan asma.irfan bila selsema kahak die teruk.sy takut jer die kena asma..ee..panjang lak crita..
kesimpulannya, semuanya qada' n qadar..kita berusaha je, Allah yg menentukan..kan..

Posted on: 2010/1/8 18:37
_________________
MY FAMILY DIARIES

Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#9
Kenalan Baru
Info
Salam...
Mak sy pun kata cam tu gak... dan satu lagi kalu dah lebih 7-8 bulan tu,kalu baby agak kurang aktif org tua2 kata minum la air kelapa, nanti bb tu bg respond yg bagus...

Awal2 mengandung tak berani minum, sbb air kelapa ni mcm penawar racun. masa tu kan janin baru nak jd, takut ada efect ape2 jer

Posted on: 2010/1/8 18:50
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Air Kelapa masa MENGANDUNG
#10
Rakan Arif
Info
saya suka minum air kelapa masa dah 8bulan..nak aktifkan baby..pastu hari2 minum tp yg fresh without gula or garam or ais la..orang kate kalo dah bubuh benda2 tu,dah tak jadik penawar

saya tk pasti kesannya pada anak lepas bersalin.yg pasti lepas minum mmg bb aktif gerak..best best

Posted on: 2010/1/8 19:08
_________________
Original ImageOriginal Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image