Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
23 user(s) are online (14 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 23

more...

Members Baru
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






Puting Tenggelam/Pendek
#1
Kenalan Baru
Info
Salam..saya baru melahirkan anak pertama lelaki dan sangat2 berharap dapat menyusukan bayi saya sepenuhnya dgn susu badan. Tapi masalah yg saya alami skrg puting saya tenggelam. Berbagai kaedah telah saya guna. Cthnya seperti mggunakan 'nipple puller' , 'nipple shield' , dan sbgnya. Tetapi masih x berkesan. Skrg ni saya hanya menyusukan bayi saya dgn payudara kanan saja kerana payudara kiri terus 'buta'. Yg selebihnya saya terpaksa perah. Dan baby saya x cukup susu.

Minta mommies di sini dapat membantu saya.

Posted on: 2010/2/22 14:49
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Puting Tenggelam/Pendek
#2
Rakan Arif
Info
dear mamifaris,

baby u boleh latch sebelah breast shj...is he latching well?

mengapa u kata baby tak cukup susu?
kalau dia kencing lebih dr 8 diaper, dan buang air besar 1 diaper..itu kira ok..

baby saya pun hisap sebelah breast aje..he's doing fine , yg sebelah dia tak hisap, i pam shj....

kalau u rasa baby tak puas menyusu, yg sebelah u pam tu, u bg guna cup/syringe pd baby...

Posted on: 2010/2/22 14:57
_________________
Regards,
tini..mom to adam , ali and twin aida & aishah.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Puting Tenggelam/Pendek
#3
Rakan Arif
Info
puting tenggelam @ inverted nipple pun boleh susukan baby mcm biasa..sbb bukannya baby hisap pada puting tu tapi mulut baby hanya perlu mencakupi bahagian aerola(bhg yg berwarna gelap) sahaja...mesti selang-selikan breast kiri dan kanan...kalo tak dibagi langsung breast kiri, sampai bila2 pun puting takkan timbul..insyaAllah,bila dah lama baby hisap..puting akan timbul sendiri

waktu mandi, rajin2lah picit dan tarik2 perlahan area puting supaya puting timbul

Posted on: 2010/2/22 15:01
_________________
Original ImageOriginal Image ]
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image