Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
39 user(s) are online (31 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 39

more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 »


Re: eczema
#27
Rakan Setia
Info
Probiotic pun helps in reducing excema.
Mommies blh google & read about it..
Kyaz found this:

By Cathy Wong, About.com Guide
Natural Remedies for Eczema
1) Probiotics
Probiotics, or "good" bacteria, are live microbial organisms naturally found in the digestive tract. They are thought to suppress the growth of potentially harmful bacteria, influence immune function, and strengthen the digestive tract's protective barrier.

Studies suggest that babies at high risk for allergic disorders such as eczema have different types and numbers of bacteria in their digestive tracts than other babies, and that probiotic supplements taken by pregnant women and children may reduce the occurrence eczema in children.

A large, long-term study examined whether the use of a probiotic supplement or a placebo could influence the incidence of eczema in infants. Researchers randomized 1223 pregnant women carrying high-risk babies to use a probiotic supplement or a placebo for 2 to 4 weeks before deliver.

Starting from birth, infants received the same probiotics as their mothers had plus galacto-oligosaccharides (called a "prebiotic" because it has been shown to help multiple strains of beneficial bacteria flourish) for 6 months. After 2 years, the probiotics were significantly more effective than placebo at preventing eczema.

In addition to the use of probiotics to prevent eczema, probiotics have also been explored as a treatment for infants and children who already have eczema. Some studies have found that probiotics alleviate symptoms of eczema only in infants and children who are sensitized to food allergens.


Posted on: 2009/12/16 12:54
_________________
Come visit my blogspots specially dedicated to my 6 Adorable kids;Qalida,Iman,Yaya,Qis,Harraz& Jabbar
http://yaz69ily.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#26
Rakan Setia
Info
mmg risau kalo anak kena eczema nie...my son since 40 days dah kena eczema nie, anak yang sulung x terkena lak, cantik je kulit......ank i tiap kali kena mmg kat pipi la area utama, luckily kat pelipat n celah2 tak pulak...dolu2..i tak tau cream yang paed bagi 2 ada streroid ...patut la cepat baik...tapi

Quote:
Bila sapu cream, merah tu ilang tapi bekas tu jadik cam kasar, kering macam kena panau plak kesan cream tu..


sama la situasi ngan ummitriple cakap nie...last2,i masuk thread baru la tau ada steroid...skrg my son dah dekat 10m..still ada lagi on off..x leh panas sikit,merah terus pipi....yang sesuai cream ezzera n buds....mandian pun pakai buds ( eczema rescue kit)...agak mahal...tapi alhamdulillah, kalo dia ok...kita pun senang kan....

Posted on: 2009/12/16 9:44
_________________
MATAHARIKU
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#25
Kenalan Baru
Info
my baby skrg 5 months..fully bf.. Kuat menyusu plak tu..kalo siang hr kena bekal 7 botol emb kat bbsitter dr kul 9am - 7 pm.
2 minggu lepas dia kena eczema.. nampak merah kasar kat pipi..ngan bawah dagu pun abis merah cam melecet..
I bawak jumpa doc, kasi cream.. Bila sapu cream, merah tu ilang tapi bekas tu jadik cam kasar, kering macam kena panau plak kesan cream tu..
Berhari-hari i duk letak lotion, baby oil nak bagi dia elok..tapi still x baik2 jugak.. yg cream tu i dah stop lama dah bila tgk kesan cam ni..
Dah give up ngan lotion n baby oil, i try olive oil (yg pure punya takde campur).
tadaaaa....esok tu terus berkurang..dan makin kurang dan hilang.. kulit my baby pun back to soft n gebu..
Alhamdulillah

Posted on: 2009/12/16 2:38
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#24
Kenalan Baru
Info
Salam noorul,


Prod eubos tu brp RM ye, u pkai cleaser n lotion ke?

Bby sy hr 2 bwk jmpa paed, dr bg cleanser n lotion cetaphill, after 1 week sy tgk kulit dia dh ok. Walaupun dh ok tp sy continue pkai (dokter suruh)Tapi mahal la ckit harganya, klu eubos ok n cheaper nk gak continue dgn eubos nanti

Posted on: 2009/12/12 13:59
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#23
Rakan Setia
Info
Salam, my son masa baby dulu pun ada eczema. Penuh muka dia dengan kuping2 merah dan gatal..I kena pantang makan macam2 benda. Bawak pegi jumpa pakar kulit, kebanyakan cream mempunyai steroid. Tapi I sapu jugak sikit. Paling berkesan ialah desowen. At last, I pakai kan Eubos for baby untuk mandian dia. Eubos tu elok untuk kulit sensitif, eczema, rashes, kulit kering, cradle cap etc. Alhamdulillah, eczema dia hilang dalam masa seminggu. Lepas tu susah untuk kulit dia tumbuh eczema lagi sebab kelembapan kulit dia terjaga.

I sendiri ambik supplement yang baik untuk kulit ( i makan elken spirulina dan dr zenergy elken). Jadi, dia kan minum susu badan, mungkin dia dapat sekali kebaikannya.

So for the next baby, I terus beli Eubos for baby tu. Jimat sangat sebab I dah tak payah beli shampoo, mandian, losyen baby. I cuma pakai Eobos je, sebab dia macam minyak, jadi kulit tak kering, shampoo pun i pakai tu. Nampaknya kulit kepala anak I takde yg macam putih2 tu.. Alhamdulillah, kulit anak I yg ke 2 ni, takde eczema.. Insya Allah, biarlah takde langsung..kesian baby kan.

Cubalah pakai Eobos tu, sebab sebelum ni i dah pakai macam2 jenama yang doctor suggest kan yang soap free, tapi Eubos paling berkesan.

Posted on: 2009/12/12 12:10
_________________
Southern Peer Counselor
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#22
Rakan Rujuk
Info

Posted on: 2009/12/6 12:17
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#21
Rakan Rujuk
Info
ALIN,
tq for the miracle testimonies that u shared with us :)

Posted on: 2009/12/6 11:41
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#20
Rakan Arif
Info
salam ctzura,

Apa yg u lalui srg is what i went thru masa dpt baby yg no 3 ni. yg 2 anak dulu xde problem. lahir kulit licin je. tapi bila yg no 3 lahir, dengn kulit wajah menggerutu, dan disertai masalah kahak, akhirnya membawa sy kepada Agel. Alhamdulillah dia dah 9 mths now maknanya dah 7 mths dia dah take Agel. only 1st mth mmg kerap bagi, everyday. lepas2 tu sekali sekala bila perlu. Khasiat mostly bby dpt dari susu i, sbb i yg mkn agel tu.i tau bby below 6mth need breastmilk more than anything.tu yg penting susuibu mesti cukup utk cure any bby health prob..I x pernah apply any steroid cream pun on him, i mmg tak rajin pakaikan dia lotion. dulu i mandikan dia dgn sabun eubos cream bath, but since more than a mth ago, i just guna sabun taharah je mandikan dia. dlm 1 mth je berikan dia Agel, perubahan amat ketara. Alhamdulillah. u boleh read some testimony here http://betterlifewithagel.blogspot.co ... /label/Testimoni%20Ekzema

baru2 ni masa my baby kena denggi, my paed diagnose dia so healthy je as if dia takde history allergy. antibody dia pun kuat, dpt bertahan fight that disease.read the story

here

sometimes, ada suara2 sumbang kata agel not safe for baby, but in what basis? mana experiment nya? but i hv my experiment, my baby..ibu mana yg gila nak bg anak something yg harmful to his health? kalau tak cukup waras si ibu yg dare to give agel to her baby, taklah bertahan dgn org keliling utk fully bf the baby..Bila ibu melihat anaknya tak sihat, kita yg ada akal will go for alternative juga, skrg info di hujung jari right..ilmu kesihatan byk boleh kita cari. utk pengetahuan ctzura, sepnjg sy & anak2 amalkan agel, sy yg fully bf my baby tak pernah pantang seafood atau apa pun.Alhamdulllah my breastmilk tak terjejas.dia pun tak react towards apa yg saya makan.

Posted on: 2009/12/5 17:11
_________________
Blogku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#19
Kenalan Baru
Info
Baby saya pun ada eczema umo br 2mo, sy mmg x penah ada xperience psal ni sbb 2 ank sblm ni x penah ada tp hubby mmg ada asma.
Dah bwk bby jmpa pead, dr bg cleansing gel n lotion cethaphill. Dr x bg sapu minyak telon ke, yu yee ke, atau apa2 kt perut. Lps mandi sapu lotion cethaphill je 1 body smapai kepala skali. Sy risau gak tkt bby kembung sbb x sapu apa2 myk.
Sy fully bf, mmg dr suruh pntang cfood, dairy prod, telur. Soya blh tak? Tp ikan, ayam,beefx de plak dr ckp. Sy asyik mkn sayur sawi n pak choi je sbb x tau sayur apa yg boleh sbb tkt bby kmbung, buah pun cm 2 jgk xtau nk mkn buah apa selain epal.
Sy tringin gak nk try agel. Tp penyakit ni blh hilang terus ke, nanti ada kesan parut x, Sy mmg risau sgt sbb ni je la sorang ank dara saya. Harap ada mommies yg sudi share xperience ngan sy, tqvm

Posted on: 2009/12/5 13:42
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: eczema
#18
Rakan Karib
Info
salam... up!!!
ada siapa di si anak ada eczema,blhlah kongsi citer dgn nanie,sbb anak ada eczema...

Posted on: 2009/12/5 0:13
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image