Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
31 user(s) are online (20 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 31

more...

Members Baru
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 (2) 3 »


Re: Pengalaman makan pil clomid
#11
Rakan Arif
Info
Hi... Ina nak tumpang tanye dulu sblm mencelah... clomid tu pil kesuburan tu ek... tak pandai sgt ni...

Posted on: 2006/7/12 12:27
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#12
Rakan Rujuk
Info
pil kesuburan ni sebenarnye boleh dimkn oleh saper2 je ke..maksud nissa...kalau misalnye kita cam ok je utk peknen takde masalah...kalau kita nak mkn tak bleh ker..???
atau memang khas utk yg susah nak dpt je ker???....nissa ari tu sblm peknen konon plan bila dah dekat2 danial 2 thn sblm mulakan projek ke-2 tu nak le mkn pil ni bagi subur melebih2...konon nak dpt kembar(boleh plak camtu)....sekali tak sempat nak mkn lg dah melekat hehehe.....

Posted on: 2006/7/12 12:33
_________________
Original Image
Original Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#13
Rakan Istimewa
Info
clomid ni khas untuk yang bukan tak subur tapi khas utk yang agak kureng subur cam Atul ni..susah sangat nak pregnant...period cycle tak betul masa first year kahwin, cuma 4 kali jer period dalam tahuun tu...
Atul masa nak pregnantkan Baby Qis, pun amik clomid..Atul pergi jumpa Dr. Wong Sum Keong Kat Pantai Medical Centre kat bangsar ni...Dia suggest makan clomid.. dia bagi jugak test kit utk kesuburan tu..ada 2 cycle makan clomid ni...first time tu kita ngan hubby tak tau yang kita dah subur so tak de ler cuba..2nd month makan.., we all try dan alhamdulillah syukur, positif pregnant dan dah dapat pun Baby Qis. Tapi nak makan ni kena check rahim kita jugak..ada cyst ke tak..sebab masa atul dulu ada cyst air..2 bulan dr. tu bagi ubat nak hilangkan cyst tu sebab kalau makan clomid & ada cyst, lama-lama cyst tu akan membesar dan jadi cancer..so nasihat atul kalau nak makan gak clomid ni, sila la jumpa gynae dulu...

errr..thaqif...congratulation..yer for ur new baby...seronok kan dapat baby ni...syang sumer baby...

Posted on: 2006/7/12 12:56
_________________
blog Zatul (MAMI & BABY Magazine columnist) - all about breastfeeding & parenting

Lactation Counselor & Peer Counselor Program Administrator (PCPA) for Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (Malaysianbfpc)
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#14
Rakan Rujuk
Info
Oooo..camtu ker...tak bleh ambik sembarangan erk.??
emmm..pandai2 je nissa kan suka2 hati je nak mkn....heehehe..........

Posted on: 2006/7/12 13:04
_________________
Original Image
Original Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#15
Rakan Arif
Info
Ooo tullah ek clomid tu pil subur. Ina memang ambik pil tu dulu sblm mengandungkan Alya. Sbb sepupu Ina kt ni adalah ikhtiar termudah kl nak try dpt bb. Ms tu Ina dah sthn lebih kawin tp tak de jugak, so Ina pun ambik pil tu. Pil tu dibekalkan 10 biji... tp setiap kali period bleh ambik 5 biji jer... tu pun msk mlm ke2 period br mula mkn sebiji2...pastu kl period lg kena mkn lg. Biasanya doc akan bg ms 3 bln mula dr hr kite ambik ubat tu.
Mcm Ina bln pertama jer mkn, pastu trs tak period... bila dah lambat 3 minggu trs g check... positif. Sepupu Ina kata kl trs berkesan tu maknanya cuma masalah "kilang telor malas keja"
Tp skrg ni lebih subur... dah nak dpt 2nd bb pun ni...

Posted on: 2006/7/12 13:29
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#16
Rakan Karib
Info
Quote:

mamaampang wrote:
Nak cerita tu boleh tapi malu la plaks. Kang nanti channel XXX plaks.

Mummy27, nanti lah saya private msg awak.

Anyway, bila saya plan nak pregnant (3 months b4) saya akan start folic acid, Vitamin E and multi vitamin to make sure that my egg will b healthy. Plus, my hubby pun mkn Vitamin E. Vitamin E is good for your hormon. This is prescribe by my gynae.

So,
Egg healthy + sperm healthy = healthy baby



mamaampang..
citer la sikit camane..
my fren pon ade problem sama..kesian kat dia..dah 3 tahun kawin..sikit lagi nak g operate..kalau ade cara lain..baik try dulu kan..
cam sedih je tgk muka dia bile pegang my baby..
teringin sgt...

Posted on: 2006/7/12 13:49
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#17
Rakan Arif
Info
Quote:

nuwoo8 wrote:

mamaampang..
citer la sikit camane..
my fren pon ade problem sama..kesian kat dia..dah 3 tahun kawin..sikit lagi nak g operate..kalau ade cara lain..baik try dulu kan..
cam sedih je tgk muka dia bile pegang my baby..
teringin sgt...


nuwoo8... kl masalah kwn awak tu tak teruk mungkin dgn cara mkn ubat ni berkesan. Tp kl mcm kakak kat ofis ni pun sama, dah msk 4 thn tak de jugak... mkn ubat dah... cek itu ini pun dah, tp masalahnya cuma satu jer.... hb dia tak nak kongsi sama g check.... kakak tu nak g berubat kat ner hb dia anta tp kl nak suruh hb dia checkup memang boleh perang... tu pun masalah juga.

Posted on: 2006/7/12 13:58
_________________
Original ImageOriginal Image

Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#18
Rakan Arif
Info
Betul tu Ina.. Orang lelaki ni egonya tinggi, esp part-part camni ha.. Sensitive betul. Masa mamarayyan pergi check up dulu, Dr Hamid ada sebut step rawatan dan yang akhir sekali dia akan buat sperm test.. Masa tu muka hubby dah berubah dah (mamarayyan dah agak dia sure tak nak buat nyer test tu).. Bila doktor kata mamarayyan ada POS, dalam keter dia cakap.. Ha.. Sayang tu yang ada problem..(pastu sengih-sengih..) Sakit gak le ati mendengarnye....

Posted on: 2006/7/12 14:41
_________________
Original ImageOriginal Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#19
Rakan Arif
Info
Sedih!!!

Percubaan tak menjadi. Dr kata mungkin saya nyer telur tak subur bulan lepas....

Kena cuba lagi... this time dia bagi ubat hormon plak. Ada sesiapa yg makan ubat Parlodel?

Ada tips tak nak bagi telur subur.... manatau tau ada pemakanan yg boleh membantu.

Posted on: 2006/7/27 13:59
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Pengalaman makan pil clomid
#20
Rakan Rujuk
Info
takpelah cuba lagi.

Posted on: 2006/7/27 14:03
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 (2) 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image